7. KITAYA YOLCULUK BAŞLIYOR    


İstanbul1’un en gözde yerleriden biri olan ‘Beyoğlu’ Galata Kulesine, Taksim meydanına yakınlığının yanında  birçok popüler yerlere sahip olan bu  semtin en güzel dikkat çeken eserlerinden birisi de şüphesiz Pera Müzesi tarihi bilgilere ,belgelere, eşyalara ev sahipliği yaparken kendisini daha da geliştirerek 16. İstanbul Bienaline’de ev sahipliği yapmaya başladı.





Peki Nedir Bu 16. İstanbul Bienali?

İnsanoğlunun sebep olduğu ve git gide artan çevre ve doğa kirliliğinin dikkatini çekmek için kurulan bir kuruluş hareketidir. Okyanusun ortasında biriken ve neredeyse bir kıta haline gelen çöpler birçok çevresine duyarlı insanların yanında birçok sanatçının da dikkatini çekmiş ve bununla ilgilenmek için harekete geçmişlerdir.


7.kıta olarak da adlandırılan okyanus yüzeyinde biriken çöplerin, devasa orman yangınlarının,ve dahi birçok kirliliğe sebep olan konuların dünya kamoyuna dikkat çekmesi için 25’den fazla ülkeden gelen 56 sanatçının uluslararası bir çalışma yaparak bu konuyu dünya kamoyuna duyurması olarak da adlandırabiliriz.


Bu Çalışmalarda Ne Gibi İçerikler Var

56 sanatçının yer aldığı  bu projede 220 den fazla eser ortaya konmuş ve bu eserlerin sadece 36 tanesi İstanbul'da bulunuyor.Eserlerde kiminin bir ağacı kiminin ölen bir balığı kimininse insanın bencilliğini konu aldığı onlarca konudan onlarca eser ortaya çıkmıştır.


Müzeyi Nasıl Ziyaret Ederim (ücretli mi)?

Aşırı ilgi gören bu proje ilk olarak 10 kasıma kadar ücretsiz olarak ziyaretçilere sunuldu yani  kasıma kadar bu müzeyi ziyaret edebilirsiniz bunun için de projenin sitesinden ufak bir kayıt yapmanız gereklidir.Pera Müzesi hafta içi pazartesi hariç (pazartesi kapalı) 19:00’a, Cuma günleri 22:00’ye dek açıktır; Pazar günleri ise 12:00’de açılır 18:00’de kapanır.
http://istanbulbiennial2019.iksv.org/Kayit/E/GENEL%20D%c3%96NEM/T%c3%bcrk%c3%a7e   (buradan kaydolabilir ve müzeye giriş yapabilirsiniz.)

https://bienal.iksv.org/tr  ( kendi sitesi göz atabilirsiniz.)

DAHASI…

5 katlı olan müzenin 3,4 ve 5. katı 7.kıta eserlerini içeriyor. 1 ve 2. katı 7.kıta projesi dışında eserler içeriyor ve daha çok eski tarihe ait kalıntılar, buluntular vs eserler yer alıyor gitmişken onlara da göz atmanızı öneririz. 



     MÜZEDEN ÇIKTIK...
Müzeyi gezdikten sonra eger bir fotoğraf makineniz yada güzel fotograf çeken bir telefonunuz var ise galataya uğrayıp hem galatayı hem oradaki eski yapıdaki binaları ve graffiti dolu olan sokaklarda gezerek fotoğraflar çekebilirsiniz…












Konum