Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi


Mehmet Arsay'ın hayatının aksine müze ile ilgili birkaç bilgi aktarmak istiyoruz.Müzeyi gezmeye gittiğimiz zaman görevliye Mehmet Arsay’ı biraz anlatmasını istediğimizde bize “ araba tutkunu olduğunu bu tutkuyu koleksiyona çevirip sonrasında müzeye çevirdiğini ve müzeye çevirdikten 5 yıl sonra vefat etmiş ve bu tutkuyu oğlunun devam ettirdiğini ” söyledi.


Mehmet Arsay Otomobil Müzesi 1994 tarihinde hizmete girmiş ve Türkiye’nin ilk otomobil müzesi olma ünvanını almıştır. İki katlı olan bu müzenin ilk katında,İkinci Dünya Savaşı öncesindeki modellere; ikinci katında ise savaş sonrası biraz daha modern tabiriyle  gelişmiş arabalar yer alıyor. 


Yüze yakın araba bulunan müzenin en önemli özelliğinden birisi ücretsiz olması.Bunun nedenini görevliye sorduğumda ise bize müzenin girişindeki yazıyı okumamızı söyledi ve yazıda da kısaca gençlerin gelmesini, görmesini ilham almalarını,heveslenmelerini,hayaller kurup ülkeleri için bişeyler yapması için ücretsiz yapıldığından bahsediyor yani kısaca gençlere ilham olsun diye ücretsiz yapılmış.
Gidip görülmesi gereken çok güzel bir değerimiz olan Mehmet Arsay otomobil müzesine gitmeden eski model arabaları iyi biliyorum sokakta birsürü gördüm vs demeyin derim…

Bulunduğu yer > Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi

İNTEK DEPOLAMA TESİSLERİ
Adres : Atatürk Mahallesi İkitelli Caddesi No:178 34330 Halkalı - İstanbul / TÜRKİYE
NOT( sadece hafta sonları hizmete sunuluyor
10:00-17:00 arası )