MİNİMALİZM



    "Eşyalarınızı düzenlemenin en iyi yolu çogundan kurtulmaktır"

Cümlesiyle başlayan  Josua F. Millburn ve Ryan Nicodemus isimli iki arkadaşın yazdığı Minimalizm kitabının kısaca bize anlatmak istedikleri şunlardır:
  Yedi bölümden oluşan kitabın ilk kısmı çok önemli oldugu içi bu kısımdan bahsedip diğer bölümler için spoiler vermeyeceğiz.

                                           Josua ve Ryan


 1.bölüm: Biz buraya nasıl geldik

Biz buraya nasıl geldikten kast edilen bu noktalara,bu hale nasıl geldiktir.
Sabah işe gidip akşam işe gelen bu iki arkadaş (josua ve ryan) aldıkları üç kuruş maaştan ve yaşadıkları sıradan hayattan çok sıkılmışlardı ve acayip mutsuz bir hayat yaşıyorlardı birgün kendi kendilerine aldıkları karasrla nasıl mutlu olabileceklerini düşünmeye başladılar ve bir sonuca varıp mutlu olabilmek için paraya ihtiyaç duyduklarını fark ettiler fakat aldıkları maaşlar ortadaydı buna da bir çözüm bulup çalıştıkları işte en üst seviyeye gelmeye karar verdiler ve çok uzun uğraşlar sonunda bir şirkette CEO oldular.

Artık fazlasıyla para kazanmaya başladılar kitapta her ne kadar para aldıklarını söylemeseler de maaşlarının 6 haneli olduğunu belirtiyorlardı. Evlerini arabalarını alıp evlerinin içini en güzel,en havalı şekilde döşediler. Artık istedikleri herşeye sahiplerdi fakat biz okuyanlar için ufak ama Josua ve Ryan için büyük bir sorun vardı; onlar hala mutlu değildi. Hadi canım o kadar para kazanıyorlar ve hala mutsuzlar mı?  diyorsunuz, evet mutsuzlar içlerinde hala bir huzursuzluk olduğundan şikayetçiler. Yıllarca çalışıp bu noktaya gelmeye çalışan bu iki arkadaş dönüp dolaşıp bizim de atasözümüz olan 'parayla mutluluk olmaz' düşüncesini anlıyor ve tüm bu herşeyden vazgeçip mutluluğun yollarını aramaya başlıyorlar...

   Mutluluğun parayla arabayla yada eşya ile değil az şeylerler, az eşya az parayla olabilir düşüncesiyle minimalizm'i ortaya çıkarttılar bir süre sonra işlerinden istifa edip minimalist yaşamaya başladılar. Fazla eşyalarını hayır kurumlarına verip bunu yaymak için uğraştılar.


 " TheMinimalist" sitesini açarak bunları insanlara anlatmak için uğraştılar ve başardılar da bugün yüzbinlerce insan minimal yaşamak içi bu platformlarda geziniyor.
 Kendilerini minimalist yaşamaya adayan Josua ve ryan sivil toplum kuruluşlarında belli zamanlarda gönüllü çalışarak insanlara yardım ediyor onlara yetecek kadar para kazanıp üç dört parça kıyafet alıyor ve bununlada gurur duyuyorlar.
kendilerini tamamen bu yola adayarak insan ilişkilerini öğrenip gerçek tutkularını bularak ve bu yolda kendilerini geliştirerek insanlara katkı sağlamayı hayat amacı olarak gördüler...

Bu kitap gerçek bir hayat hikayesidir ve çok başarılı yüz binlerce satmış bir kitaptır. Kitabı çoğu kitapçılarda yada internetten sipariş vererek elde edinip kitap hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz..