Korku Ve Kaygı Çözümleri


    Korku ve kaygı diğer bir deyişle anksiyete  bir hastalıktır bazı insanlarda ufak olabileceği gibi bazı insanlarda da büyük etkileri görülür.
Genel bir tanım yapmak gerekirse aniden ortaya çıkan endişe,panik,korku gibi  duygulara kapılma hissidir anksiyete.


  Nasıl Hissettirir?

      Kalbim hızlı hızlı atması,kasların gerilmesi,ellerinizin terlemezi,tüylerinizin diken diken olması gibi duygular yaşatır. Ancak bunlar biraz ileri seviyede olması durumunda ortaya çıkar ve herkes bende de anksiyete var diyemez çünkü bu o kadar basit ortaya çıkabilen bir hastalık değildir.

   Nasıl Ortaya Çıkar?

        Dediğimiz gibi bu belli sürelerde ortaya çıkan bir hastalık değil hiç beklemediğiniz bir anda çıkabilir çok mutlu olduğunuz anda da çıkabilir.
Buna basit bir örnekle açıklık getirelim.

 Bir sabah evden çıktınız ve işe gidiyorsunuz ve birden aniden evde ütünün fişini çekmeyi unutup unutmadığınızı hatırlamaya çalışırsınız.Korku ,bu durumun tüm kötü sonuçlarını düşünmeye başladığınızda ortaya çıkar bedenen ve ruhen kötü hissetmenize sebep olur. Kapıldıgınız bu korku bütün gününüzü ele geçirebilir yada önüne geçerek siz gününüzü ele geçirebilirsiniz.


   

 

    Peki Ne Yapmalı?

     Öncelikle oldugunuz durumu kabullenip mantıklı düşünmeye başlamalısınız .
Örneğin ütüyü fişte bırakmış olabilirsiniz normal bişey burada korku size evinizin yanacagını ,ütünün prizde patlayacagı gibi vb düşüncelerle yaklaşır.
Devreye mantık girdiği zaman ise ütünün fişte olduğu düşüncesini kabullenip bir komşunuzu arayıp ona bu durumu anlattıp evinize bakmasını isteyebilir ve içinizi rahatlatabilirsiniz yada gerçekten yanmak üzere olan evinizi kurtarabilirsiniz..

  Yukarıda bahsettiğim korku ve kaygıyı basit bir örnekle açıklamaya çalıştım kesin bir çözümden ziyade kısaca  nasıl birşey olduğu, nasıl hissettirdiği ,nasıl ortaya çıktığı gibi konuları açıkladım aksi takdirde anksiyete  bu kadar hafife alınacak bir hastalık değil eğer böyle bir hastalığınız var yada bu konuda daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız bu konuyu Dr. Friedemann Schaub'un  Korku ve Kaygı Çözümleri adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim...



 (Daha detaylı bilgi için instagram hesabımıza ulaşabilirsiniz)